Uzzini par aktuālo Zemgale Facebook

 




    Aktuāli

Aktuāli

Blankenfeldes muiža aicina uz svētkiem
Adrese Vilces pagasts, Jelgavas novads
Telefons 29210625
E-pasts bmuiza@inbox.lv
Internetā www.blankenfeldesmuiza.lv
Piedāvājums Blankenfeldes muiža aicina uz svētkiem, kas veltīti muižas Kalpu mājas atjaunošanai.
Darba laiks 2015.gada 26.septembris, no no 12.00 līdz 19.00


Blankenfeldes muižas svētkos atklās renovēto Kalpu māju

Sestdien, 26.septembrī, Blankenfeldes muiža aicina uz svētkiem, kas veltīti muižas Kalpu mājas atjaunošanai. Muiža atrodas Vilces pagastā, Jelgavas novadā, Zemgalē, robežojoties ar Lietuvu.

Blankenfeldes muižas svētkos būs iespējams iepazīties ar muižas vēsturi, apskatīt muižas sulu ražotni un degustēt tajā ražoto plūškoka produkciju, dzert plūškoka tēju zem 400 gadus vecā Spēka oša un mieloties ar ēdienu, kas pagatavots uz dzīvas uguns zem manteļskursteņa. Tāpat varēs apskatīt Valda Jākobsona zvanu muzeju, kas ir lielākais zvanu muzejs Baltijā. Muižas svētkos piedalīsies arī Vilces pagasta mājražotāji un pašdarbības kolektīvi.

Svētku laikā norisināsies dažādas aktivitātes gan bērniem, gan pieaugušajiem, bet to noslēgumā būs koncerts, kurā uzstāsies Alise Joste, Kārlis Kazāks un Goran Gora ar programmu “Mosties”. Svētki norisināsies no 12.00 līdz 19.00.

Pasākuma laikā tiks svinīgi atklāta restaurētā muižas Kalpu māja, kurā atradīsies restorāns, konferenču zāle un muzeja ekspozīcija.

Blankenfeldes muiža ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Pirmo reizi Blankenfeldes muiža pieminēta 1426.gadā. Muižai piemīt Latvijā reti sastopamas arhitektūras mazo formu bagātība, tās ēkas celtas 18.gs. vidū. Ar Blankenfeldes muižu saistītas vairākas ievērojamas personības. Divas reizes no 1804.-1805.gadam muižā uzturējās trimdā dzīvojošais vēlākais Francijas karalis Luijs XVIII.  Savukārt Blankenfeldes muižas pavāra dēls Ernsts Johans Bīnemanis bija viens no pirmajiem latviešu inženieriem, kas pievērsās gaisa kuģniecībai un ir vecis eksperimentus ar elektrību.

 

Pašlaik norisinās darbs pie muižas kādreizējā krāšņuma atjaunošanas. Ir rekonstruēts stallis/vāgūzis, iekārtota moderna sulu, sīrupu un vīna ražotne, kā arī viesnīca, tiek iekopts jauns dārzs, liela vērība ir pievērsta plūškoka audzes atjaunošanai.

 

Vairāk informācijas:

Valdis Jākobsons

Tālr.: 29210625

E-pasts: bmuiza@inbox.lv

http://www.blankenfeldesmuiza.lv/  

 






 Jaunie Asociācijas biedri:

Ores apartamenti 

 Blankenfeldes muiža

 Jaunjelgavas novads

Saukas dabas parks

 

Balso par Zemgales TOP objektiem
Rundāles pils:
Tērvetes dabas parks:
Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis:
Bauskas pils:
Kokneses pils:
Krustpils pils:



Pēdējās izmaiņas:
2017-01-05

      

©Bauskas rajona Tūrisma Asociācija. Zemgales tūrisma asociācija. Izstrādāts: 101.lv